26

Re: Top Gear 18x02 [VYDÁNO]

Díky moc za titulky, vůbec nevadí, že vycházejí později. Raději kvalitní překlad než titulky šité horkou jehlou, Top Gear si to určitě zaslouží. Vím jaká je to práce sladit více překladatelů. Jen tak dál.

Měl bych ještě jeden dotaz, možná připomínku. Je nutné přepočítávat míle na kilometry a libry na koruny? Při sledování mě to vždy rozhodí slyším sumu v librách a čtu jiný údaj v korunách.  Hodně matoucí to bylo například v milnulém díle 18x01, při vyhlašování výsledků časů na závodní trati (jak píše i harley8)

27

Já třeba zase oceňuju přepočet na koruny a km/h - udělám si lepší představu o ceně a rychlosti smile asi není lehké zavděčit se všem. Možná by bylo nejlepší dávat české věci do závorky za ty originální smile Jinak moc díky za Vaši práci, v dnešní době, kdy zadarmo ani kuře nehrabe je třeba si ji cenit 2x tolik smile

28

JirikH napsal:

Já třeba zase oceňuju přepočet na koruny a km/h - udělám si lepší představu o ceně a rychlosti smile asi není lehké zavděčit se všem. Možná by bylo nejlepší dávat české věci do závorky za ty originální smile Jinak moc díky za Vaši práci, v dnešní době, kdy zadarmo ani kuře nehrabe je třeba si ji cenit 2x tolik smile

Přesně tak to děláme - originál + do závorky metrické jednotky a koruny (alespoň v posledním díle jsme se snažili smile )

29

Tak to se omlouvám smile ještě jsem poslední neviděl smile

30

Přepočet mílí na kilometry je dle mne naprosto nepostradatelný. Vůbec nemám přehled o jednotkách královské angličtiny. Zato u liber jsem si za těch několik let sledování TG zvyknul. Ono to snad ani není třeba, nikdy se tam snad neobjevila rozumná částka big_smile.

31

Roberto, mám to úplně stejně.

Přepočet Liber na CZK je imho hloupost.
Páč většina automobilek udává ceny svých vozů v Eurech nebo Dolarech.
V TG to pak přepočítají na Libry.
No a po přepočtu na CZK je i při malém výkyvu kurzu cena úplně jinde.

Takže za mě kilometry a Libry (CZK v závorce je v poho, umazat si to zvládnu big_smile )
Ale tahle anketa už tu kdysi byla http://image.warforum.cz/images/smiles/icon_041.gif

32

http://topgear.sovicka.net/forum/viewtopic.php?id=54 smile