51 Naposledy upravil: barth (15.02.2012 19:48)

Re: Top Gear 18x03

jen taková poznámka k řádkům 1,2,3 nebylo by lepší použít budoucí čas ? agličtina dost často používá přítomný když to v češtině zní jako budoucí, dobrý příklad je if, za ním se nesmí používat budoucí ale v překladu to je budoucí ;-)

edit: no jak koukám tak v minulém díle to někdo udělal v budoucím takže to je potřeba jenom přepsat ;-)

52

barth napsal:

jen taková poznámka k řádkům 1,2,3 nebylo by lepší použít budoucí čas ? agličtina dost často používá přítomný když to v češtině zní jako budoucí, dobrý příklady je if, za ním se nesmí používat budoucí ale v překladu to je budoucí ;-)

edit: no jak koukám tak v minulém díle to někdo udělal v budoucím takže to je potřeba jenom přepsat ;-)

Jestli myslíš ty úvodní, tak souhlasím, strašně to bije do očí jak to je teď

53

A možná by se to dalo zavést do budoucna jako pravidlo - úvod budoucím časem...

54

Jenom malá poznámka pro chuppu... Toyota GT 86 opravdu nemá motor z Peugeotu Boxer big_smile (nebo kterého Boxera jsi myslel), ale má motor s protiběžnými písty, tzv. boxer nebo plochý motor.

55

lol mám pocit, že na PRIMA COOL taky něco takhle překládali "Flat six engine" - "Má to i šestku!"

56 Naposledy upravil: Neo_Moucha (15.02.2012 21:21)

s tím boxerem jsem to asi pokazil já sad
kdyby tam bylo flat 6 tak to znám...
aspoň se něco nového naučím big_smile

57

Ethan napsal:

Jenom malá poznámka pro chuppu... Toyota GT 86 opravdu nemá motor z Peugeotu Boxer big_smile (nebo kterého Boxera jsi myslel), ale má motor s protiběžnými písty, tzv. boxer nebo plochý motor.

nevim o cem mluvis, zadnej peugeot jsem nikam nepsal a naopak jsem tam nechal boxer, protoze jakykoliv preklad mi prisel divny

58

Promiň chuppo, asi to zkazil Moucha, jak tady píše. Ale stejně jsem uvažoval, jak to napsat. Když tam dáme boxer, tak tady skoro všichni sice budeme vědět, o co se jedná, ale někdo jako třeba Moucha big_smile by nemusel pochopit, že se jedná o motor. Zkusil jsem tam dát zatím plochý motor, aby všichni věděli aspoň, že se jedná o motor. Ale zase nevím, jestli někdo nebude mít ten problém, že nepochopí, že se jedná o boxer. big_smile Co myslíte?

59 Naposledy upravil: barth (15.02.2012 21:54)

Ethan napsal:

Promiň chuppo, asi to zkazil Moucha, jak tady píše. Ale stejně jsem uvažoval, jak to napsat. Když tam dáme boxer, tak tady skoro všichni sice budeme vědět, o co se jedná, ale někdo jako třeba Moucha big_smile by nemusel pochopit, že se jedná o motor. Zkusil jsem tam dát zatím plochý motor, aby všichni věděli aspoň, že se jedná o motor. Ale zase nevím, jestli někdo nebude mít ten problém, že nepochopí, že se jedná o boxer. big_smile Co myslíte?

Není to něco jako z epizody 12x04 když měl James Subaru Legacy Diesel a Jaremy mu říkal, že pojede v hluku 'boxer' motoru ?  nevím jak se to píše a titulky sem nepoužíval tak já je najdu a napíšu to sem i když to s překladem nepomůže asi ale tak k porovnání ;-)

edit: no tak je to boxer engine tak u toho legacy by mohl být na wiki nějaký popis toho motoru ne ;-) já o tom moc nevím :-D ale tak zkusím se podívat wink

60

big_smile tak aby to bylo i poučné pro mouchy jako jsem já bych navrhoval tentokrát dát "boxer = plochý motor"
a příště to budeme považovat za známý termín?

Co říkáte na překlad nastříkaných nápisů na jejich autech Scum - Tosser: Neřád - Sebeukáječ?

61

horizontally opposed (boxer) - tak a teď si někdo zamachrujte a udělejte z toho pěknej překlad :-D

62

protilehlý

63

ploše-protilehlý :-D plocho-proti :-D

64 Naposledy upravil: susajr (15.02.2012 22:12)

Motor boxer,motor typu boxer, motor s protilehlými písty.

PS: plochý motor zní divně a může to někoho zmást že je to naplocho uložený (normální řadový motor otočený o 90°)

65 Naposledy upravil: Ethan (16.02.2012 00:45)

barth napsal:

horizontally opposed (boxer) - tak a teď si někdo zamachrujte a udělejte z toho pěknej překlad :-D

Určitě vyhraju big_smile ...motor s protiběžnými písty. Až na to, že tohle se mi tam cpát nechce. Možná při první zmínce tam dám "motor typu boxer", jak navrhuje susajr a pak prostě "boxer". Snad si to lidi spojí. big_smile

66

susajr napsal:

Motor boxer,motor typu boxer, motor s protilehlými písty.

PS: plochý motor zní divně a může to někoho zmást že je to naplocho uložený (normální řadový motor otočený o 90°)

Ale ten bych chtěl vidět. To by asi převodovka byla na místě spolujezdce. big_smile

67

tak tam dáme odkaz na wiki ? :-D ať si o tom každý přečte co chce ? :-D

http://en.wikipedia.org/wiki/Flat_engine

68

to "horizontally" už je ve slově protilehlý
nebo jste viděli už ležet někoho jinak než horizontálně (mimo kosmonautů big_smile)

69

nechme tam boxer motor, protože je to normální název těchto motorů ;-)

70

barth napsal:

nechme tam boxer motor, protože je to normální název těchto motorů ;-)

Jasně, že boxer ......je to pořad o autech ...tak tomu každý rozumí......i ženské ...HAF !

71

a teď i Moucha big_smile

prosím projděte někdo taky ten konec, snažil jsem se tam nějak vtipně ztvárnit a dopřekládat to Jeremyho vymýšlení Boratových dialogů, ale nevím nevím....

72

Ethan napsal:

Ale ten bych chtěl vidět. To by asi převodovka byla na místě spolujezdce. big_smile

Právě že ne. Je to hlavně u čtyřválců a myslím, že to měly první dvě řady VW transporter. Motor je pak pod podlahou a otočený o 90° směrem dopředu.

73

uzasny jak se zabavite boxerem, ale ten rhyming slang mi prijde vyrazne horsi a timhle http://en.wikipedia.org/wiki/Rhyming_slang to rozhodne vysvetlit nepujde...

74

to se podle mne nedá
Češi to neznají...