1

Téma: Jak to bylo aneb proč máme nového Stiga

MaraKM napsal:

Pokud se nepletu tak stará fábka stojí i před barákem ve vjezdu v díle tuším 15x06 ?!? Jak jezdí se starýma sporťákama s anglie, které jsou tak "super" (ve skutečnosti znám dost lidí, kteří je opravdu vlastní i u nás a mají je rádi :-) )

(a je to i poslendí díl kde je Stig - mimochodem proč odešel nebo co se děje, jak říkají v americe kde po něm např stříleli?!?) - Jsem nemocnej a ležel jsem v postely - proto jsem hned nestopnul (včera) díl a neověřil fábii a zatím dnes ani negooglil stiga atd. Díky

řešilo se to už v questbooku a snad i vyřešilo...pro "pravdivé" informace googli ale jinak TG nikdy nevydal oficiální prohlášení (nebo se ke mně nedoneslo)
tohle to vše asi začalo wink http://www.amazon.co.uk/Man-White-Suit- … 000732796X
založ na to téma pokud tě to hodně zajímá ale jinak to je na dlouhé řešení...

2

Re: Jak to bylo aneb proč máme nového Stiga

jak tu řešíte toho stiga...tak bude třeba novej....diť se nám narodil v betlémě novej a na farmě jich je taky dost big_smile

3 Naposledy upravil: Stig.r84 (03.01.2011 13:06)

Bílí Stig, který působil v Top Gearu od 3 serie - 15 serie jako hlavní jezdec tohoto pořadu byl Ben Collins. Ben Collins napsal knihu "The Man In The White Suit" tedy "Muž v bílem obleku". To se samozřejmě vůbec nelíbilo stanici BBC a začala se s Collinsem soudit, aby zabránila zveřejnění jeho knihy a nedošlo tak k odhalení pravé identity Stiga. Bohužel BBC soudní spor prohrálo, soud to odůvodnil tím, že jméno Ben Collins se nejčastěji používá ve spojitosti s tajemným jezdcem a že už tedy neni důvod hrát si na tajemství. Collins tedy soud vyhrál, vydal svoji knižku a všichni se tak dozvěděli, že Ben Collins je ten záhadný jezdec, který od roku 2003-2010 oblíkal bílou kombinézu a proháněl se po dráze v těch nejrychlejších autech světa.

Je jasný, že BBC Collinse samozřejmě vyhodila a začala hledat nového jezdce. Proto vzniklo i video z farmy, kde se Stigové chovají. smile Jinak pokoud už jste viděli novej speciál S15E07 a nevěděli, proč si tam pořád berou Stiga na mušku a to doslova, big_smile tak teď už to víte.

Pár dalších zajímavostí:
BBC asi v roce 2008 zveřejnila seznam deseti lidí a řekla, že jeden znich je opravdu The Stig, jedno z jmen bylo i Ben Collins a od té doby se na plno rozjeli spekulace, že on je ten tajemní jezdec v bílé kombinéze. Collins se už nějakej čas hádal s BBC  o výší svého platu, chtěl víc peněz. Dále pak předkládal vedení pořadu svoje návrhy a chtěl, aby je v TG uskutečnili, ale pokaždé byli jeho nápady zamítnuty. Když Collins napsal knihu, vyhrál soud a BBC ho vyhodila z pořadu, tvrdil že si udělá vlastní pořad o autech a zrealizuje tam všechny svoje nápady, které předkládal vedení BBC a oni je nechtěli do TG zařadit. Bohužel k ničemu takovému nedošlo, Collins nemá vlastní pořad a šel pracovat jako moderátor do pořadu Fifth Gear.

4

Stig.r84 napsal:

Ben Collins napsal knihu "The Man In The White Suit" tedy "Muž v bílem obleku". To se samozřejmě vůbec nelíbilo stanici BBC.......

Nevíš prosím tě, zda se neplánuje třeba kniha přeložit do CJ ? Nebo měl jsi možnost číst tu knihu, dá se to zvládnout přečíst i s mírně/středně pokročilou angličtinou ?

Stig.r84 napsal:

Když Collins napsal knihu, vyhrál soud a BBC ho vyhodila z pořadu, tvrdil že si udělá vlastní pořad o autech a zrealizuje tam všechny svoje nápady, které předkládal vedení BBC a oni je nechtěli do TG zařadit. Bohužel k ničemu takovému nedošlo, Collins nemá vlastní pořad a šel pracovat jako moderátor do pořadu Fifth Gear.

A nezrealizoval třeba ty svoje nápady ve Fith Gearu? Změnila se nějak kvalita FG po jeho příchodu? Naráželi potom, co tam přišel třeba na TG či Stiga?

5

Nevíš prosím tě, zda se neplánuje třeba kniha přeložit do CJ ? Nebo měl jsi možnost číst tu knihu, dá se to zvládnout přečíst i s mírně/středně pokročilou angličtinou ?

Co se překladu do ČJ týká, tak to bohužel zatim netušim. Jinak já osobně jsem knižku nečetl, ale známá která žije v Anglii ano a řikal, že knižka neni nijak moc náročná. Knížka hlavně pojedná o tom, jak se pořad natáčí, takovej pohled do zákulísí a o Benově práci v roli Stiga.

A nezrealizoval třeba ty svoje nápady ve Fith Gearu? Změnila se nějak kvalita FG po jeho příchodu? Naráželi potom, co tam přišel třeba na TG či Stiga?

Pořad Fifth Gear moc nesledujdu  a zatim jsem toho moc nezjistil, ale nic extra tam zatim nepředved, ani narážky ať už přímo či nepřímo na TG či Stiga tam žádný nejsou.

6

nevím podle mě je fifth nudnej a TG na výši...ty prachy co chtěl víc tak vydělá na knížce a tím on s BBC skončil smile a myslím že ho to moc netrápí protože vyhrát soud s BBC corp je asi mazec pro něj ale je to jako s každým dalším stigem bude honička dokud bude TG tak populární wink

7

No ono je potřeba rozlišovat co je co - Fifth Gear je motoristický pořad, kdežto Top Gear je auto show.
Top Gear se nikdy na auta nedíval jako normální pořad, žádný jeho test nebyl klasický a jakékoliv consumer advice jsou dost střelené smile

Ostatně proto se Top Gear v roce 2002 rozdělil - a vznikl sériózní pořad (Fifth Gear) a pro pobavení zůstal TG

Btw. všichni moderátoři i Ben Collins (a jeho firma) pracují pro BBC jako externisti, takže těch peněz za to nemají málo. Firma Bena Collinse navíc zajišťovala i kaskadéry, další závodní jezdce a podobně - to všechno teď padlo, takže BC přišel o slušný zdroj příjmů.

8 Naposledy upravil: Stig.r84 (03.01.2011 14:18)

Btw. všichni moderátoři i Ben Collins (a jeho firma) pracují pro BBC jako externisti, takže těch peněz za to nemají málo. Firma Bena Collinse navíc zajišťovala i kaskadéry, další závodní jezdce a podobně - to všechno teď padlo, takže BC přišel o slušný zdroj příjmů.

Přesně tak, na to jsem úplně zapoměl, Ben Collins provozuje "Collins Autosport", kde  učí nejen mladé a začínající závodníky, ale rovněž kaskadérské kousky a vyučuje dokonce i ofenzivní jízdu. Od roku 2003 jeho firma spolupracuje s BBC a Collins a jeho tým pomáhali v TG s různýma závodama, např: když hrajou fotbal s autama atd... Takže tim že napsal tu knížku si spíš víc uškodil něž pomohl, protože si myslel, že budě těžit ze slavy Stiga.

9

Dle mého, měl stig zůstat utajený, teď už je to osoba! předtím to byla postava! je to obrovský rozdíl, snad nebude chtít nový stig vydat knížku xD

10

A víte někdo, kdo a proč odhalil tenkrát černého Stiga ?

11

nevyměnil jen oblek? big_smile

12

Milan napsal:

A víte někdo, kdo a proč odhalil tenkrát černého Stiga ?

Odhalil se taky sám, tenkrát to napsal do svého životopisu. Jinak kdo to neví, byl to Perry McCarthyho bývalí závodní formule 1.

13

Tak to jsem zkusil s tím oblekem :DD

14

tak mám tu knihu a uvidíme tongue po zkouškovém si ji přečtu wink

15

Barth: Myslíš, že by si mohl vyfotit libovolnou dvojstránku a hodit to sem ? Chtěl byhc vidět tu angličtinu, ať vím zda to má smysl kupovat. Díky

16

Milan napsal:

Barth: Myslíš, že by si mohl vyfotit libovolnou dvojstránku a hodit to sem ? Chtěl byhc vidět tu angličtinu, ať vím zda to má smysl kupovat. Díky

Strejda google pomůže big_smile doufám, že nevadí když jsem vložím úryvek z první kapitoly:
Chapter 1
Audition
Intermittent shafts of sunlight sliced across the damp carriageway through the canopy of trees.
Leaves spattered away from the spinning wheels. I still had plenty of time, but this journey was worth
enjoying, so I kept pulling gears and cranked the stereo.
The suspension shuddered as I braked hard on the worn tarmac and rounded a long hairpin. The car
was busy but my mind, as usual, was elsewhere. Was this a good idea? Who was this guy I was meeting?
Where the hell was this place?
I glanced down at my complex route directions, then realised my turning was about to appear on a
blind bend. I slowed to check for oncoming traffic before veering off down a track with no discernible
markings.

17 Naposledy upravil: Stig.r84 (03.01.2011 20:02)

Jinak lidi, pokud by jste tuhle knížku chtěli, tak na netu je v pdfku, stačí jen použít dobrého přítele googla, já jsem to našel asi do jedný minuty. cool Knižka vypada fakt zajímavě a jsou tam i pěkný barevný obrázky. big_smile

18 Naposledy upravil: MaraKM (03.01.2011 20:09)

Tak ještě by tu mohla být anketa, jakou si myslíme, že bude mít Stig teď barvu :-)

Jinak moc díky za odpověď a vysvětlení mi co že se děje cool
Tím se mi vlastně vysvětlilo i to, proč na farmě Stigů zmiňují, že není dobrý nápad, aby Stigové psali knížku big_smile

Můj favorit je červenej Stig s bílíma výložkama, nebo že byl byl fakt zase bílej?! hmm smile

19

Stig.r84 napsal:

Jinak lidi, pokud by jste tuhle knížku chtěli, tak na netu je v pdfku, stačí jen použít dobrého přítele googla, já jsem to našel asi do jedný minuty. cool Knižka vypada fakt zajímavě a jsou tam i pěkný barevný obrázky. big_smile

Už jsem se lek, že mám verzi bez obrázků naštěstí jsou uprostřed big_smile jinak teda mi ta Aj prijde dost slozita.. v první větě znám dvě slovíčka big_smile

20 Naposledy upravil: Skank (03.01.2011 20:47)

Saleas napsal:
Stig.r84 napsal:

Už jsem se lek, že mám verzi bez obrázků naštěstí jsou uprostřed big_smile jinak teda mi ta Aj prijde dost slozita.. v první větě znám dvě slovíčka big_smile

sunlight across through trees  big_smile

21

Google 4ever děcka jak už bylo řečeno wink

22

Když je/byl Stig Ben Collins, tak co to bylo za divadlo, jak si Stig sundal helmu a pod ní byl Michael Schumacher?

23

To bylo pro oklamání nepřítele

24

Jirka napsal:

To bylo pro oklamání nepřítele

a schumiho kolo bylo na oklamání nepřítele big_smile "Ladies and Gentlemen Michael Schumacher is LOST" big_smile

25

Tak mame novyho Stiga narodil se zhruba pred mesicem v Betleme...a zase bilej (trochu jsem doufal v nakou novou barvu) a uz sou tu i prvni spekulace o tom kdo to je. Pry byvaly zavodnik F1 Alex Wurtz smile