1 Naposledy upravil: Jirka (09.03.2013 18:24)

Téma: Top Gear 19x06 Africký speciál 1/2

O překlad se stará TGTT - Top Gear Translation Team

• Anglické titulky: ANO

• Překlad: 100 %

• Časování: 100 %

• Korektura: 0 %

Očekávané datum vydání:  Pá-Ne --.--.2013 (--:--)

Titulky:

http://ichef.bbci.co.uk/images/ic/272x153/legacy/episode/b01r5xcq.jpg?nodefault=true

Info:

• V dnešním speciálu se pánové pokusí najít
    místo odkud pramení Nil.

Překladatelé se prosím hlaste v sekci aktuální překlady díky smile

2

Re: Top Gear 19x06 Africký speciál 1/2

kdy budou hotové?

3

bausone napsal:

kdy budou hotové?

Popravdě? Přestávám věřit, že tento týden....

4

chlapi je problem stiahnut si anglicke titulky (ktore su na nete 2hodiny po premiere) a prelozit to? pre skusneho prekladatela robota na 3hodiny. odpada problem s casovanim a aj nacuvanim toho co ti "sasovia" rozpravaju wink

5

Aby bylo jasno..... tak to samozřejmě děláme, ale to neznamená, že se nemusí některé pasáže znovu časovat, protože český text je poněkud jinak dlouhý než anglický, že ano

6

promiň, ale tvá představa 3 hodin na jednu hodinu překladu je zcela mylná, já třeba 15 minutové kousky, co většinou překládáme dělám tak 3-4 hodiny, podle toho jak jsou ukecaní a co používají za idiomy a tak

nerd napsal:

chlapi je problem stiahnut si anglicke titulky (ktore su na nete 2hodiny po premiere) a prelozit to? pre skusneho prekladatela robota na 3hodiny. odpada problem s casovanim a aj nacuvanim toho co ti "sasovia" rozpravaju wink

7

Taková zajímavost, ať to dostanem do čísel.... co jsem se díval, tak díl Top Gearu má kolem 27 - 30 normostran. Jedna normostrana trvá podle rychlosti překladatele tak 1 - 2 hodiny..... každý si může udělat představu.
Kdyby tento jeden díl dělal placený profesionál, dostane za něj tak minimálně 6 000 Kč.

8

60 hodin na hodinu poradu? Tak to asi ne...to jedine jednou rukou s prstem v nose...to mozna jo!

9

to si taky myslím že až přehání... ale takových 12 hodin to určitě je

Luke napsal:

60 hodin na hodinu poradu? Tak to asi ne...to jedine jednou rukou s prstem v nose...to mozna jo!

10

nechcem sa nikoho dotknut, nedaj boze niekoho urazit...
ale ked to tu tak citam ako sa sami seba prekladatelia obhajuju tak ma napadlo spravit jeden pokus smile rano som dal svojej 13 rocnej dcere anglicke titulky, ukazal som jej co a ako ma prepisovat a siel do prace.... ked som sa vratil mala prelozenych 720 z 970 tituliek wink tak som si to pustil a som milo prekvapeny ze to ma hlavu aj patu a pritom je to zatial bez stylistickej upravy. pisete o casovych korekciach?! "prekvapivo" ale titulky od pubertacky casovu kerekciu nepotrebuju wink
podotykam ze baba ma 13 rokov a o autach nema ani paru, prekladat pre nu veci o turbomotoroch, stvorkolkach, trakcii... je spanielska dedina a vsetko si musela pracne vyhladavat.
tak sa prosim netvarte ze prelozit epizodu top gearu je obtiazne ako naprojektovat tunel pod lamanche hlavne pre tim ludi co maju za sebou uz preklad desiatok dielov ...

11

Titulky z této stránky už stahuju asi 3 roky a místo toho aby jste poděkovali tak dokážete akorát kritizovat.
Pokud někomu vadí, že titulky dlouho trvají, tak ať se ozve administrátorům a s překladem pomůže.
Nebo si můžete počkat 2 roky a pak se podívat na prima cool, pokud nemumíte anglicky.
Každopádně já si na titulky rád počkám a oceňuji práci, kterou tady chlapi dělají, mimo jiné zdarma, a díky za to.

12

tato diskuze,jen dokazuje že top gear má hodně netrpělivých fandů...v současnosti je tu tedy hromada překladatelů a každý si může stáhnou titulky které mu vyhovují..
....protože tady chlapcům ty titulky dlouho trvají,tak já to většinou prvně skouknu s titulkama od kris004
...a protože se na každý díl většinou kouknu dvakrát..tak podruhé s titulkama od sovičky.
.....toto je podlě mě i fans stránka,kde si ti překladatelé mezi sebou poklábosí o překladu a asi i proto je překládání baví...

13

A TÍMTO TEDY NAVRHUJI UKONČIT ČINNOST TOHOTO PŘEKLADATELSKÉHO TEAMU. big_smile
Kluci myslím, že za tyhle canci to vážně nestojí.
BÝVALA TO ZÁBAVA A JÁ BYL HRDÝ, ŽE JSEM JEDEN Z VÁS.
Pokud někdy najdu chuť, mám vaše emaily...
PS: POKUD BUDETE MÍT CHUŤ NAPIŠTE...BUDU DĚLAT PÁR STARÝCH BRITSKÝCH FILMŮ NA DVD. Překladatelé se budou hodit a času na to bude dost.

14

Bože, vy všichni naděláte s požadavkem na rychlost překladu. Já jsem se ještě ani nedostal k S19E05 big_smile
Jste rozmazlení ostatními překladateli a pak to vyžadujete po všech. Minulý rok, jestli si dobře pamatuji, byly titulky vždy v pátek/sobotu a nikdo nic neremcal. Dnes to každému vadí, za chvíli to budete chtít mít přeložený už v pondělí ne ? Se proberte.

15

nehádej te se a udělěj te mi ty titulky big_smile

16

Jirka napsal:
bausone napsal:

kdy budou hotové?

Popravdě? Přestávám věřit, že tento týden....

tak to je na p***! Ale dík za odpověď upřímnou.

17

ak sa niekto "uskromni" s pracou 13 rocnej baby tak tu su jej titulky....
http://www.ulozto.sk/x6oKoaM/sk-titulky … s19e06-srt

18

Titulky na http://tgear.cz
Jde o naše první titulky, prosím, nekamentujte nás za ně smile

19

Pánové je středa večer a vy jen 30 %... Ani se nedivím za ty narážky tady... přestává mě to bavit....

20

Nechci být rýpal, ale proč se zase nespojit ze stránkou tgear.cz, nebo to nezkusit s někým, kdo to překládá sám? :-) Titulky stejně nabízí všichni zdarma a jen proto, že je to baví, tak proč nebýt pod "jednou střechou", kde je fanoušků dost.. ;-)

21

Jde o to, že mezi překladateli je takové nepsané pravidlo, o kterém jsem se dočetl, že pokud někdo něco překládá, tak mu to jiný člověk nechá, nebo mu s tím pomůže a pracují spolu. Toto běžně u většiny seriálů platí, zde bohužel lidé místo aby pomohli, tak jedou na vlastní triko, a pak je z toho xy překladatelů jednoho seriálu. Když jsem začal TG překládat, tak jsem také zkusil pro sebe jestli na to mám kontaktoval tehdejší překladatele a přidal se k nim, ale každý je jiný...A pokud se nepletu, tak se stránkou tgear.cz jsme překládali minulou sérii a díky spojení tak vzniklo TGTT namísto předchozího TopGear Sovicka Teamu, takže nechápu, že to dělají zase sami...

CzPrecLiK napsal:

Nechci být rýpal, ale proč se zase nespojit ze stránkou tgear.cz, nebo to nezkusit s někým, kdo to překládá sám? :-) Titulky stejně nabízí všichni zdarma a jen proto, že je to baví, tak proč nebýt pod "jednou střechou", kde je fanoušků dost.. ;-)

22

Zdravím,
titulky pro web tgear.cz jsme přeložili hlavně proto, abychom tak nějak veřejněji dale najevo, že se web vrací. Zatím máme web ve správě pár dní, stále se ještě dolaďují detaily, ovšem už dnes by měly přijít i články.

A co se titulků týče, od posledního majitele jsme dostali kontakty na překladatele, takže určitě se v blízké době ozveme a pokusíme se nějak domluvit.

23

mareti napsal:

Jde o to, že mezi překladateli je takové nepsané pravidlo, o kterém jsem se dočetl, že pokud někdo něco překládá, tak mu to jiný člověk nechá, nebo mu s tím pomůže a pracují spolu. Toto běžně u většiny seriálů platí, zde bohužel lidé místo aby pomohli, tak jedou na vlastní triko, a pak je z toho xy překladatelů jednoho seriálu. Když jsem začal TG překládat, tak jsem také zkusil pro sebe jestli na to mám kontaktoval tehdejší překladatele a přidal se k nim, ale každý je jiný...A pokud se nepletu, tak se stránkou tgear.cz jsme překládali minulou sérii a díky spojení tak vzniklo TGTT namísto předchozího TopGear Sovicka Teamu, takže nechápu, že to dělají zase sami...

CzPrecLiK napsal:

A nejlepší je, že ještě mají tu drzost dávat na naše fórum odkazy na své titulky.

24

Ethan napsal:
mareti napsal:

CzPrecLiK napsal:

A nejlepší je, že ještě mají tu drzost dávat na naše fórum odkazy na své titulky.

A ty se diviš? Dalo se čekat že někdo toho využije když vam to zrovna ted moc nejde. Dokonce i jednoho z vás to už začíná štvát... viz. par příspěvku nahoru...

25

TGEAR.CZ: nebude lepsi dodelat title na US dily...chybi Vam jich cca 15dilu a tyhle nechat Sovickovcum a Kris?