26 Naposledy upravil: dual (19.07.2016 08:49)

Re: Vystřižené záběry

Tak opět jsme blíž k dokonalosti. Ty vosy při grilovačce mi zcela unikly. A uhlí s barvou se mi jaksi pletou, číšníci a vůbec. Stejně znějící slova a jména by se měla celosvětově zrušit. smile
Zůstaly mi dva otazníky.

Otazník 1.
James May a Mastretta. Zajímalo by mě, zda tam slyšíte toto
1024
01:13:25,791 --> 01:13:28,834
where it'll come round and ...{teem a(?)}... swimming pool.

come round = 1) učinit okruh, 5) dostat menstruaci (slovník Leda, Hais a Hodek 2003, str. 380)
teem=vylít
Ale co by ta prupovídka měla pak znamenat? Nebo tam říká něco jiného?

Otazník 2.
James May v alfě, řekne tuto zmínku o penězích
801
00:54:56,405 --> 00:54:58,225
Ach ty prachy!

Připadámi, že následující větou ji doplňuje ve smyslu - nemoci si nechat ujít koupit tu alfu(?), neobejde se bez té alfy nebo nemůže předjet? V kontextu s tím povzdechem nad penězi...

802
00:54:58,694 --> 00:55:01,494
can't get pass the 1000 pound Alpha.

27

ad. 1) Tam fakt nevím, proto jsem to trochu zjednodušil - přijde mi, že z našeho pohledu je jasné, že Mexičani dělají v USA spíše podřadnou práci, jestli ten vtípek komplikovat s tou menstruací (pokud něco v tom smyslu James myslel...), to nechávám na tobě smile
Já tam slyším spíš jen: "Where it'll come out and clean your swimming pool."

ad. 2) Chápal jsem to tak, že přes všechny ty prachy, co ti lidi na tom okruhu vrazili do svých aut, ho nemůžou předjet, a to jede v autě za 1000 babek...

28

Ahá, pak v 801 říká All that money! Tedy změna v 801:
801
00:54:56,405 --> 00:54:58,225
Tolik peněz!
802
00:54:58,694 --> 00:55:01,494
Nemůžou předjet Alfu za 1000 liber.

Dobrá. A s tou Mastrettou nebudeme riskovat tu pronikavou variantu s come round smile

29

Zapraveno. A ještě: po horkovzdušné sanitce se "vyloupla" věta s větrem. Titulky 939 a 940. A tak poslední verze pro nadšeného korektora je zde.

Post's attachments

VK Video Ext - NEO_dual.srt 96.21 kb, 2 downloads since 2016-07-19 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

30 Naposledy upravil: dual (20.07.2016 16:48)

A hele, S/spitfire.
http://zpravy.idnes.cz/stihac-emil-boce … _domaci_jw
To mě znovu přivedlo k otázce, jaké počáteční písmeno nejen jemu přidělit v titulcích. Co k tomu v Ústavu pro jazyk český:
http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=192
Tyto názvy lze v určitých kontextech chápat i jako obecná pojmenování a pak by se měly psát s malým písmenem. Bohužel určit pevnou hranici, kdy jde o vlastní jméno a kdy o obecné, nelze. Užití velkého/malého písmena závisí na typu textu, kontextu atp. Jestliže se např. v odborném časopisu představuje nový model auta, jde bezesporu o vlastní jméno, naproti tomu jestliže je v povídce věta: Nezvládl řízení a naboural úplně novou fabii, pak jde o jméno obecné.

31

big_smile

32

notfarg1 <- Můžu počítat s tvojí korekturou titulků nebo je mám už odeslat? Ako to s tebou vyzerá?

33

Radar zlobí smile

34

To bude tím nestálým počasím v CZ. Zmizel do HR a zapomněl si vzít nb. Co tam v tom děsném horku dělá, když neposlouchá vystřižený TG?

35

Z PLR do MLR jel jsem přes ČSSR,
SNB mé DKW si stoplo na TK.
Mé DKW SPZ ABT 25 - 50
musí teďka na GO do ČSAO.
...

big_smile

36 Naposledy upravil: notfarg1 (31.07.2016 17:04)

Prdlačky HR, ale Dolomity! To nevíte, kde jsou suuuuper cesty? A spálit se dá i na horách ani nemusím do HR smile a na oplach mi stačí lokální bouřky, vířivka na hotelu nebo místní vína. Tak do úterý bych to mohl okouknout. Nb na motorce fakt nevozím a před odjezdem jsem to nestihnul wink

37

Co slyšíte, že říká v  00:38:21?

38

Něco jako "Radar dodělej to už"? big_smile

Já myslím, že tam slyším: "We are paralel now."

39

Rád bych, ale má to dlouhé a kocovina po 40 minutách korekcí vyhrála, slovní obrat "novelty item" v souvislosti s muscle car mi dala stopku.
Mozek moc nejede sad Ale je léto lidi mají být venku a nekoukat na "vystřižené scény" na to mají čumět v zimě smile Ale budu se snažit to rychle dojet.

40 Naposledy upravil: dual (10.08.2016 09:55)

00:38:21 Já tam slyším
where is a/the parole now!

Parole=word of honour...
http://www.tfd.com/parole
Bod 3
Pozn.: Je léto, ale chčije.

41

nevím nevím, furt to tam neslyším, a to normálně slyším i trávu růst big_smile

42

Tady hlasuju pro Nea, paralel - srovnal kloubák

Spitfire dal jsem velký, to snad ani nikdo neví, že to vyrábělo Supermarine.

Nějaký nápad na "novelty item" ? dual tam měl "novinka", ale ono to je spíše "pič....a" (ale sprosťárny, tam psát nebudu smile ) , dal jsem "nová hračka" https://en.wikipedia.org/wiki/Novelty_item , ale jestli máte někdo lepší synonymum uvítám ho, nic mě nenapadlo.

Nechceš se na to ještě Neo kouknout, občas tam dualovi chybí věty a v tom jsem se nevrtal a přece jenom slyšíš trávu růst smile

Dooufám, že jsem uložil to poslední variantu smile

Post's attachments

Vystřižené záběry - Top Gear ČESKY !.srt 96.42 kb, file has never been downloaded. 

43 Naposledy upravil: Neo_Moucha (16.08.2016 14:19)

novelty item bych dal třeba blbinka
na ty chybějící věty bych už kašlal... stejně jak to vidím nebudu mít v dohledné době čas... a moc jich nebylo, mám pocit, že se to stejně časováním nestíhalo...

44

Ok tak vyměněno za Neo blbinku

Post's attachments

Vystřižené záběry - Top Gear ČESKY !.srt 96.41 kb, 1 downloads since 2016-08-16 

45

Chápu, taky vůbec nemám čas a jak to má hodinu a půl, tak na to člověk potřebuje tak 4h a to jsem nikdy volné neměl, jsem rád, že jsem to vůbec dodělal.

46

jj smile

47

Jo a kecali jste mi, ta Yamaha byla FZR ne FZ, příště si budu dávat pozor na vaše laciné triky smile

48

sakra, on na to přišel big_smile

49

3x díky a jsem rád, že jste se oba nechali do odposlechového překladu a tvorbě titulků z něj, uvrtat smile Kdo nezkusil, neví, a to nepočítám mnohdy horší kvalitu zvuku a kadenci srovnatelnou s Vladimírem Menšíkem. Ještě jsem tam upřesnil jednu větu s větrem a odstranil jednu mezeru a jeden hashtag, který mám rád, ale znám člověka, který by kvůli němu mrčel. Dále, poslechnul jsem si slovo parallel
http://slovnik.seznam.cz/en/?q=parallel
a zní mi jako paralnolmbghetomnbvxyz..., tedy jako parolenow :-)
Ale i bez tohoto důkazu bych demokratické přehlasování uznal. Ještě, že nás byl lichý počet jako v TG, vlastně GT.
And on that bombshell...it's time to SEND. Thank you for watching.
Připojuji verzi titulků odeslanou směrem topgear4fan.cz

Post's attachments

Vystřižené záběry - Top Gear ČESKY !.srt 96.41 kb, file has never been downloaded. 

50

Já se omlouvám, že tak pozdě, ale fakt jsem to rychleji nedal a ten zvuk děs, některé věci jsem pouštel si mooockrát

A Yamahu Fz ti stejně neodpustím smile