1 Naposledy upravil: sovick4 (08.01.2011 18:42)

Téma: Top Gear 15x07 - USA Road Trip - [vydáno]

Anglické titulky: ano
Překlad: 100 %
Časování: 100 %
Korektura: 100 % (961 z 961)
Očekávané datum vydání: večer 8.1.2011

(tento příspěvek se bude průběžně upravovat dle nejnovějších informací z překladatelské sekce)

Titulky:

2

Re: Top Gear 15x07 - USA Road Trip - [vydáno]

jen pro zkoušku nového fora...odkaz na kompletní české titulky 15x07

http://www.uloz.to/7114182/top-gear-s15 … bia-cz-srt

3

karl nový napsal:

jen pro zkoušku nového fora...odkaz na kompletní české titulky 15x07

http://www.uloz.to/7114182/top-gear-s15 … bia-cz-srt

kompletni nejsou, je tam neprelozena cast

4

ano chybí tam ta celebrita tu jsem ještě nedělal ale když bude večer čas tak to možná dodělám

5

Preklada vubec nekdo ty titulky nebo ne?

6

Upraven první post dle včerejších informací od Jirky v překladatelské sekci.
Tím jak se sešly dva díly zároveň, tak se dělá na všem a je to o to pomalejší...

7

Myslím si, že titulky jsou už dávno hotové, časování je občas lehce mimo, někdy se tam objeví nějakej překlep, ale dá se to bez problému použít, teď teda nevím jakou mám verzi, HDTV od BiA to asi nebude, ta má totiž rozlišení 624x352, já mám 688x368

Titulky nevím kdo přeložil, odkaz na ně byl v Návštěvní knize - Guestbook

8 Naposledy upravil: Jirka (02.01.2011 16:15)

Poupravuju verzi co jsem předtím našel na guestbooku, první půlka byla od bartha, pak jsem překládal kousek celebrity já (zbytek dokončil barth) a konec dílu (po celebritě a dál) nevím kdo překládal. Je tam celkem dost chyb, jak gramatických tak v překladu, snažím se to nějak poupravit at stím má sovka co nejmíň práce.
Jak psal sovička, jsou tedkom dva díly skoro současně, tak se to trochu protáhne, hold byly svátky, tak stím prosím počítejtě a ted navíc budou zkoušky, tak se budu snažit at je to co nejdříve.

Jinak přeji příjemnou zábavu u sledování TG a vše nej v novém roce.

1/2 předána kitovi na časování, zbytek bude během dne.

9 Naposledy upravil: kit.hl (03.01.2011 12:39)

Jirka napsal:

Poupravuju verzi co jsem předtím našel na guestbooku, první půlka byla od bartha, pak jsem překládal kousek celebrity já (zbytek dokončil barth) a konec dílu (po celebritě a dál) nevím kdo překládal. Je tam celkem dost chyb, jak gramatických tak v překladu, snažím se to nějak poupravit at stím má sovka co nejmíň práce.
Jak psal sovička, jsou tedkom dva díly skoro současně, tak se to trochu protáhne, hold byly svátky, tak stím prosím počítejtě a ted navíc budou zkoušky, tak se budu snažit at je to co nejdříve.

Jinak přeji příjemnou zábavu u sledování TG a vše nej v novém roce.

1/2 předána kitovi na časování, zbytek bude během dne.

Mám hotovo asi tak 45 min a ráno budu pokračovat, pak do práce a v úterý pokud to nestihnu ráno....:P

Mám 58 min a jdu do práce.Zítra ráno dodělám a pošlu sovičce a překladatelům/Jirka/

10 Naposledy upravil: kit.hl (04.01.2011 11:16)

HOTOVO ! Načasováno a posláno sovičce....
Časováno na verzi
Top Gear - [15x07] - 2010.12.21 [BiA]

11

Hotovo: 114 z 961
Pokračování zítra. Nakonec bude potřeba dočasovat prvních pár minut (drobnost).
Předpoklad: středa - čtvrtek.

A nebojte se, návštěvníci tohoto fóra budou první, kdo skorofinální verzi uvidí. Pak předpokládám, že společně vychytáme chybky (michaello? wink ) a titulky budou moci jít do světa.

Je tam toho na opravy celkem dost - gramatika, hodně faktických chyb (např. "Squeal like a pig" je z filmu Deliverance; Jeremy mluví o svém autě ne jako o ekologickém, nýbrž nepřeplňovaném...), typografické úpravy.

A ještě citace z wikipedie, na co chlapci při pohledu na Severní Karolínu vlastně naráželi:

McKinney's character chases after and physically harasses Bobby as he tries to escape. Bobby's ear is twisted to bring him to his hands and knees, and he is then ordered to "squeal like a pig" as McKinney's character rapes and sodomizes him. Ed is bound to a tree with his own belt, helpless as McKinney's character violently sodomizes Bobby.

12

Tak a teď šance pro překladatele i běžné čtenáře:

Napadá vás nějaká hodně známá postava ze seriálů/filmů/reálného života, která by odpovídala profilu Victora Meldrewa? ( http://en.wikipedia.org/wiki/Victor_Meldrew ). Jinými slovy - někdo staromódní, senilní, kdo nechápe moderní věci. Vysvětlovat kdo je VM mi nepřijde nejlehčí (zvlášť v několika málo slovech), takže bych to raději nahradil někým úplně jiným... ale zase dostatečně známým českému divákovi.

Btw. koukal jsem na titulky.com, kde je už několik titulků jak k 15x07 a 16x01 - ale věřte mi, ty naše budou zdaleka nejkvalitnější. cool

13

sovick4 napsal:

někdo staromódní, senilní, kdo nechápe moderní věci.

Tak první co mě napadlo je Abraham Jay "Abe" Simpson big_smile

14

Stig.r84 napsal:
sovick4 napsal:

Zajímavé...:rolleyes:

15

Hotovo: 300 z 961

16

Stig.r84 napsal:
sovick4 napsal:

na Aba mi nesahejte big_smile

17 Naposledy upravil: Stig.r84 (07.01.2011 20:25)

Lucas napsal:
kit.hl napsal:
Lucas napsal:

tak kluci kdy budou? na 16.01 uz jsou a na dil predtim porad ne jo? co se deje? smilehmm

Jen upozorňuji, že ani 16x01 nejsou !! To co je někde dostupné není naše.... Naše práce je na těchto stránkách..viz odkaz. Takže lol

dobra ja se nebavim ale o tom co je vase a co neni vase ...jde o to ze uz jsou davno hotovy a ja se ptam na to co je a kde jsou ! a nevim komu se vysmivas..trosku trapna reakce, nemyslis?:/

Lidi vy asi vážně neumíte číst, titulky co dělají lidi zde na fóru ještě nejsou hotový ani 15x07 ani 16x01.

18

Promazáno... asi už brzo nasadíme moderátory hmm

19

kit.hl napsal:
Lucas napsal:
kit.hl napsal:

Jen upozorňuji, že ani 16x01 nejsou !! To co je někde dostupné není naše.... Naše práce je na těchto stránkách..viz odkaz. Takže lol

dobra ja se nebavim ale o tom co je vase a co neni vase ...jde o to ze uz jsou davno hotovy a ja se ptam na to co je a kde jsou ! a nevim komu se vysmivas..trosku trapna reakce, nemyslis?:/

Já se jen směji, nikoliv  vysmívám ?? .... Miluju totiž ty otázky tipu  KDY UŽ TO BUDE? To je vše. sad

v tom pripade nepisu zpravu :

HOTOVO ! Načasováno a posláno sovičce....
Časováno na verzi
Top Gear - [15x07] - 2010.12.21 [BiA]

v tom pripade znamena ze se lidi budou ptat co se deje, ne? takze kdyz se zeptam tak necekam ze se mi dotycnej clovek kterej to dokonce psal vysmeje...to je proste ubohost...

pro stiga.84...

opet..cetl jsem tuhle zpravu tak jsem ze zeptal co se deje...kdyby tady tahle zprava nebyla tak se neptam...ale aby jsem potom dostal akorat vysmatyho smajlika? not cool...!

20

sovick4 napsal:

Anglické titulky: ano
Překlad: 100 %
Časování: 100 %
Korektura: 30 %
Očekávané datum vydání: ?

(tento příspěvek se bude průběžně upravovat dle nejnovějších informací z překladatelské sekce)

Mam dojem, že tenhle příspěvek hovoří sám za sebe, kluci to pravidelně aktualizují. Titulky prostě ještě nejsou 100%, ano jsou sice přeložený a načasovaný, ale ještě se musí zkontrolovat, jak překlad tak jestli tam nejsou chyby, jak by to potom vypadalo. Lidi co na tom makají si na tom davají záležet a nechtí vypouštět do světa řádný zmetky, ale kvalitní překlad. Fakt se musí sepsat nějaký pravidla jak se chovat na fóru + menší info o tom jak se tady tvoří titulky.

21

kedy cca budu hotove ? uz by som si to aj isiel pozriet smile

22

verze od BiA má jakou velikost? já jen abych věděl jestli narychlo sehnat správnou nebo je to to stejný... mám totiž TG - 15x07 [[[UpByNoNa]]]

díky

23

Ok, tak jen tak pro představu jak taková korekce vypadá: Sledujte barvy v pravém sloupci: bílá značí beze změny (tak jak jsem to dostal od překladatelů a kita), zelená značí, že jsem v textu něco změnil. Není to taková sranda, přepisuji toho sakra hodně.

Neříkám, že dělám na sto procent - to určitě ne, taky mám práci, školu, normální život - chápu, že věrné fanoušky mrzí, že nemají titulky ještě týž den po vydání, ale fakt nejsme HIMYM ani TBBT smile Ale prostě dělat rychle to nejde.

Navíc u tohohle dílu zkouším o něco jiný přístup - kratší, přehlednější titulky třeba i za cenu menší věrnosti. Na druhou stranu tam kde to třeba překladateli nedošlo (což se není čemu divit, občas jsou to pořádné ořechy), nebo není český překlad, tak se alespoň snažím udělat český ekvivalent. Tj. titulky už nebudou tak moc edukativní (méně vysvětlivek v závorkách) jako moje první ve 13. řadě, ale zato o to zábavnější pro širší masu lidí.

Jsem zvědav na vaši odezvu, až titulky uvidíte. Pokusím se to doklepnout už během zítřka, protože už na mě čeká i 16x01 cool (a dvě zkoušky během jednoho dne v příštím týdnu) hmm

Post's attachments

korekce.png 108.23 kb, file has never been downloaded. 

You don't have the permssions to download the attachments of this post.

24

A je to venku!

25

TG - 15x07 [[[UpByNoNa]]] - sedí, díky moc!