1

Téma: Nový Top Gear není horší než ten starý

Nový Top Gear není horší než ten starý. Jen si na něj budeme muset zvyknout

Stará znělka, velký rozpočet a noví moderátoři. Tím se může pochlubit nová, už 23. sezona britské populární televizní show Top Gear, na kterou fanoušci po odchodu původní moderátorské trojice čekali s napětím. Řada z nich je zklamaná, ale má vůbec proč?

http://auto.ihned.cz/c1-65311540-novy-t … t-zvyknout

2

Re: Nový Top Gear není horší než ten starý

Mně se to líbilo. Super nápad byl ten rallycross, ale zase mě nebavilo to hlasování o autech hostů. Jeremyho rozhovory s hosty byly lepší.

3 Naposledy upravil: Neo_Moucha (31.05.2016 08:05)

Uvidíme kam se to dál vyvine... Pro mne trochu zklamání, ale lepší než prstem do oka smile
Ale zatím jsem to neviděl celé, jen to co jsem překládal...

4

Musí se to podle mě zajet. Jasně, je to obrovský skok od něčeho, co tu bylo 10 let, ale teď koukám na reprízy Top Gearu s původním triem z roku 2008 a ona to taky žádná sláva nebyla.

A to, co se spustilo na internetu, ten "hate" je jen kvůli tomu, že tam není trio, nemá to nic společného s tím, jaký ten pořad je. Já zhodnotím až po zkouknutí, ale nebudu odsuzovat předem, nebo jako na Car Throttle po shlédnutí 2 minut big_smile

5

Přesně tak - měli by se všichni povinně podívat na první sérii a pak by museli uznat, že je to pořád dokonalý pořad.
Když jsem včera korigoval Ariela Nomada tak to se mi líbilo celkem hodně...

6

Tak jsem to dokoukal a musím bohužel říct, že na mě to moc nefungovalo. Uřvaný zrzek mě nebral a dohromady s LeBlancem absolutně nefungovali. LeBlanc samotný docela ano. Párkrát jsem jsem se docela nudil a nakonec jsem si zanadával, kde jsou ostatní moderátoři (no aspoň Sabine tam chvíli byla). Jak už jsem si říkal nic moc, tak na konci jsem zahlídnul něco co mi nikdo neřekl, že existuje. Upoutávku na Top Gear S01E01 Extra Gear a tam Sabine, můj z Youtube oblíbený Chris Harris a nějaký další pan z Youtube o kterém jsem moc nevěděl. Po shlédnutí musím říct, že tahle "druhá liga" byla ve svých 20 minutách o světelné roky zábavnější než ty slavné hvězdy první ligy.
Za mě zrzek ven, Leblancovi dát "veselé látky", aby se víc usmíval a měl víc energie (aspoň, že za volantem to umí). A "druhá liga" nahoru, protože duo Harris a Reid pro mě fungovalo výborně a i ten jejich host byl super. Ale to je jenom můj názor.

Dík všem za překlad k S23E01

7

JJ, proto jsem ten konec dopřeložil i když to je v té kratší fov verzi uřízlé, protože mi to přijde zajímavé...

8

Díky za upozornění na Extra gear, podívám se.
Jinak dle mě musí mít moderátor vlastní charakter, jinak je to tuctový konferenciér.
Nadějně vypadá Sabina. Ve starém složení moderátorů by scéna na její konto v pozdějším díle vypadala asi takto:

Clarkson: Všimli jste si jak řídí Sabina?
May: Rozhodně to není žádná subina. Pardon, nechtěl jsem se dotknout jejího jména.
Hammond: Já už ji sleduji od prvního dílu. Ještě, že s ní příští díl točí James a né já.
May: Moment, já s ní mám být příště v autě?
Clarkson: Hahaha, producenti nám řekli, že komentuješ odpružení, zatímco ona řídí.
Hammond: Nechoď za ní Jamesi, počkej! Hlavně s ní nemluv německy!
Clarkson: Nech ho, všichni "víme", že James to s ženami umí, zvláště v němčině.
May jde za Sabinou: Gutten tag, my máme spolu příště dělat reprotáž o Ferrari?
Sabina: Jaja, jasně Jamesi.
May: A už jste někdy dokázala řídit auto tak, aby se spolujezdec nepoblil?

Humor dřívějších moderátorů byl založen na kamarádském srandičkování.
2 moderátoři jsou k tomu málo, víc jak 3 asi moc.
Studijní režii či kameru, komentáře k vysvětlení úkolů a doprovodnou hudbu zatím nekomentuji.
Líbila se mi reportáž s Nomádem. Dál se uvidí a hlavně pak na podzim jak dopadne zatím největší souboj TG versus GT

9

Tak to mám za sebou big_smile

Pocity jsou smíšené, ale rozhodně bych to neviděl jako tragédii. Matt byl podle mě úžasný a rozhodně je tahounem nového týmu. Je správně sarkastický, vtipný a prostě mě bavil. Vizuály jako vždy paráda, je vidět, že do toho dávají dost peněz, aby se to líbilo big_smile
Trochu mě mrzí změna trati, ale vypadá to jako zajímavé zpestření, i když je to takové, no pomalé.

A teď k největšímu problému. A ano, tady se shodnu, že to je Chris Evans. Ne ale kvůli tomu, jaký je, ale kvůli tomu, jak strašně přehrává a přehání. A to hlavně ve studiu. Přitom část v Top Gunu mě bavila a vůbec mi nevadil. Ale prostě, jak se snaží dělat něco "top gearovského" tak to strašně přehání a to i hosty, to bylo hodně zlé, ale třeba se u nich budou střídat.

Chce tomu dát čas, třeba si to sedne, ale za mě to není taková katastrofa, jak se to může z internetu zdát.
7/10

10

Souhlas s notfarg1. V prvním kole byl Extra Gear lepší než Top Gear. Kdyby je spojili a vystříhli balast...
Se Sabinou byla sranda, úvod i závěr. Váhavcům doporučuji.

11

Nový TG s23e02 plus doplňkový Extra Gear: Všeho moc škodí - moc světel, moc moderátorů a řvaní, moc stopáže, moc hostů,... Jakoby by někdo z Manéže Bolka Polívky udělal tuctovou silvestrovskou estrádu s těmi tzv. profesionálními "baviči", kvůli kterým jsem vypnul televizi a našel si kamarádský Top Gear. Je však po něm. Naděje na zábavu příjde na podzim v podobě Grand Tour. A prý to bude mít něco s cirkusovou manéží společného. Minimálně ty klauny :-)
Pokud si chcete spravit chuť, tak můžu doporučit:
http://topgear.sovicka.net/forum/viewtopic.php?id=359

12

Musím říci, že mně asi zatím nejvíc vadí (když nad vším ostatním přivřu oči) ta stopáž hostů... sad

13 Naposledy upravil: nudlis (20.06.2016 18:16)

Za mě "novýmu" Top Gearu NE.
Ano, mnozí máte pravdu, že starej TG se taky vyvíjel a ze začátku to taky nebylo nic moc. Ale v tý době nebylo s čím srovnávat. Všechny pořady o autech byly strohý, všichni byli rádi, že měli pár aut, půjčenejch k "seriózním" testům a nikdo si nedovolil ani otřít se o karavanisty, natož o ministra dopravy. A rozpočet na každej pořad byl co nejmenší, byl to přece okrajovej žánr.
Nicméně na TG koukám tak 5-7 let a ten pořad prostě dělali z velký části oni (Jennifer+Kapitán Šnek+Richard), jejich osobnosti, jeji pošťuchování, rejpání, srandičky na veřejnosti a hlavně jejich kamarádství (hodně viditelný v dlouhejch speciálech). Ani občasný naštvání jednoho na druhýho nebylo hraný (typicky May nebo Hammond naštvaný na Clarksona za nějakou lumpárnu). A bylo vidět, že do toho jdou naplno (zranění z jízdy na koni nebo na kole), scénáře se drží tak nějak nahrubo a spoustu vtipů vymejšlej "za pochodu". A hlavně se pořad vyvíjel. Ano, od toho strohýho, občasným lehkým anglickým vtípkem proloženýho pořadu o autech až po show, kterou si nedovolil nikdo jinej na světě. Protože nikomu jinýmu na světě na to nikdo nedal tolik prachů. A že těch zničenejch aut bylo! Coby ničitele aut a věrný zákazníky vrakáčů a bazarů bych je klidně zařadil hned za Kobru 11 :-)))
Z "novýho" TG ten pocit sounáležitosti nemám. Jasně, je to teprve na začátku, ale teď je to strojený, nesehraní moderátoři jsou jak prkna a všichni sází na jejich "slávu" z předchozí doby. A že se producenti (nebo spíš vedení BBC) strašně snaží moc nevyčuhovat z vyjetejch kolejí, protože ty koleje "přece dělaj sledovanost". A o tu jde BBC především, neboť příjmy z reklam a z prodeje vysílacích práv vydělávaly doteď slušnej balík. A BBC si asi myslí, že to tak bude i nadále. I když je to "státní" televize.
Ale jo, svoje diváky si ten "novej" TG jistě najde. Ale mě určitě ne.
Asi jde u mě o zvyk, ale rád si počkám na podzimní start The Grand Tour. A zatím se budu nudit u Autosalonu a Auto moto revue a podobnejch náhražek, který se víc nebo míň po starým TG opičej (u Autosalonu je to vidět asi nejvíc). A možná za pár let, pokud to ještě poběží, si někdy pustím TG, abych viděl kam se posunuli a jestli si vytvořili vlastní pojetí nebo ještě pořád kopírujou "starej" TG z dob jeho největší slávy.
A nakonec - moc děkuju zdejším překladatelům za všechny překlady! Tenhle web je pro mě studnicí titulků ke všem možnejm dílům TG a speciálům, který se jinde moc sehnat nedaj. Díky ! :-)

14

Zde jsou čísla o propadu sledovanosti v Británii viz krajní pravý sloupec poslední tabulky pro Series 23 (2016)
oproti prvnímu dílu a celé předchozí 22. řadě.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Top_Gear_episodes

15

Tak jsme se dočkali smile
http://auto.idnes.cz/top-gear-chris-eva … tomoto_fdv

16

Myslím, že bude stačit trojce Matt,  Sabine, Eddie jako hlavní trio.

17

No uvidíme, jestli se vůbec 24. série dočkáme... zatím to vidím 50/50

18

Já to vidím na 100 procent, že bude. Je to moc dobrá obchodní značka na to, aby ji nechali padnout. A někde už bylo, že potvrdili zbývající moderátory pro další sérii. Tak snad se na to nevys.... . Člověk (já petrolhead) by se rád podíval i na jiné než Youtube videa a Fifth Gear mi zrušili, minulý týden i Top Gear US, tak ať je na co občas kouknout. Poněvadž jednou za rok pár dílu Grand Tour je pro mě málo smile Doba se mění, ale tak rychle TV Auto pořady chcípat nemusí.

19 Naposledy upravil: notfarg1 (13.07.2016 17:10)

http://magazin.aktualne.cz/televize/top … position-2

20 Naposledy upravil: Neo_Moucha (13.07.2016 22:32)

No nevím nevím, podle mne to vypovídá tak maximálně o zkostnatělosti TV stanic v kontinentální Evropě (a asi i jinde na světě), že prostě když se něco osvědčí, tak to kupují, dokud to je. A když si toho všimnou sousedi, kteří to do té doby nekupovali, tak to koupí také...
Ale jak už jsi Radare psal výše - pro nás co máme rádi v podstatě cokoliv na lepší úrovni ohledně aut je jedině dobře když toho bude víc, aby bylo na co koukat...

21 Naposledy upravil: dual (14.07.2016 11:22)

James May by to komentoval tímto: Utter cobblers! (Naprosté kecy). Pokud se snížila sledovanost z 6 na 3 miliony a přesto zaznamenali "určitý nárůst", pak, pokud BBC nelže a/nebo zahraniční nákupčí pořadů nejsou hloupí, tak to znamená, že snížili prodejní cenu TG.
A český Clarkson na to: Nechtěl bych být v kůži nákupčího pořadů na Primě. Představte si, že máte na letošek vyhrazenou neměnnou částku na nákup  motoristických pořadů, ano? A víte, že si můžete dovolit koupit buď Top gear nebo Grand tour!
Hammnod: Asi dá výpověď.
Clarkson: Ale stejně, představte si ještě toho pitomce z BBC, jak se chlubí: "ó, dokázal jsem prodat TG do 200 zemí po 1 libře za kus"! To je opravdu světový hit.

Mně se z 23. TG nejvíce líbil závěrečný díl, což byl ten, u kterého jsem se vůbec neúčastnil překladu titulků a měl nejnižší sledovanost v UK. Prazvláštní sebereflexe, že? Důvod k zamyšlení. sad smile  A to s tou 1 librou za kus -  to je moje parodie na Clarksonův komentář prodejních cen citroenů v jedněch vystřižených starších zprávách. smile

22

Přesně tak, pro mě to je dvojitá výhra na podzim budu mít The Three Stooges, kterým nikdo přece nezakázal vystupovat a už se moc těším
s čím přijdou. A ten klasicky TG mi na výplň než bude TGT bohatě stačí- no viděl jsem všechno co vyšlo a posun k lepšímu tam byl každý díl a nakonec jsem si i všimnul, že i ta parta funguje (a v tom posledním dílu - skoky, to bylo vidět (a uplně mě rozbil ten "fat American" ). A jediná osoba, která byla mimo byl Evans jak profesně (kopírování Jeremyho), tak lidsky v rámci party a ten loď opustil. Tak nevidím problém a vykřikovat ať to zruší, to fakt nebudu,
to se na mě nikdo nezlobte. Když váš oblibený fotbalista přestoupí jinam, taky neberete do ruky transparent a nejdete se postavit před stadión jeho bývalého klubu a nevykřikujete, ať zruší klub a zbourají stadión, protože by zmizel fotbal a tak já nepotřebuji, aby mizely TV pořady o autech. Dívat se na Youtube, jak tam týpek obchází s Gopro auto? Ten nový TG je pořád poctivá filmařina.

A o tom celosvětovém prodeji ti nevím NEO, jak to? Ale možná to je i tím multikulti - mají tam Hollywood, ženu (a ještě k tomu cizinku), moderátora né zrovna blonďáka. Nevím, možná hlavně Hollywood LeBlanc protože si myslím, že třeba "Přátele" byli celosvětově fenomén
a ani Top Gear s třemi kluky takovou sledovanost zdaleka neměl, takže on byl asi dobrý tah.

A sledovanost v Anglii si můžete strčit víš kam? smile Za libru to nedávali na čísla jsem koukal
Existuje Top Gear China a sledovanost? 300 000 000 bez Clarksona, Hammonda, May-e.
Jak říkám obchodní značka. Na Anglii to nestojí

23

dual: A joo tak to jsi mě Citrónem trefil smile
A máš pravdu poslední díl byl nej. A kupodivu i Evans mi nevadil v MGB filmu.

A tak nějak souhlasím s tímhle https://www.theguardian.com/tv-and-radi … rst-season

24

Ano, to je velice dobře napsané - zejména to o hostech (jak já je mám rád big_smile)
Ovšem úplně nesouhlasím s tím, aby se zbavili Stiga. A to z více důvodů.
Jednak mně osobně srovnání času u nesmyslně drahých aut na TG okruhu přijde zajímavé,
ale hlavně mi přijde celý ten "dlouhodobý" vtip této postavy prostě... vtipný...
Stig v Petrohradě... Stig's australian cousin... atd. Prostě mi to přijde jako takový Mr. Beanovský moment, který by mi chyběl.

25 Naposledy upravil: notfarg1 (14.07.2016 12:13)

Jo no až na toho Stiga, ona by to Sabine zajela stejně rychle, ale jinak máš pravdu.

Nehledě na to, že v Anglii už padlo i jméno Jenson Button (už důchod z F1) místo Evanse a ten by byl určitě rychlejší než jakýkoliv Stig doteď použitý.